Företaget
Sydbo är ett fastighetsbolag i Bromölla med 250 lägenheter.

Uppdraget

Sydbo hanterar stora mängder pappersdokument av alla möjliga slag och typer. De har många lägenheter som de investerar i och vill ha koll på allt från besiktningsprotokoll och fakturor till olika garantidokument på t.ex. vitvaror. Eftersom att de har hantverkare arbetande ute i de olika lägenheterna vill man att dessa snabbt själva ska kunna få tillgång till olika ritningar och elscheman. All information ska vara tillgängligt via datorer men även alla typer av smartphones och läsplattor ska kunna användas. Eventuell inhyrd personal ska med minimal utbildning kunna söka och hitta den informationen som behövs. De behöver även kunna hantera olika typer av användare med olika rättigheter till vilka dokument man får titta på.

Resultatet

Sydbo scannar in alla leverantörsfakturor och döper dessa efter lägenhetsnummer eller fastighetsnummer. Vid besiktningar av lägenheter eller om man behöver veta vad som är gjort i lägenheten så söker man på lägenhetsnummer och får fram allt som har hänt i lägenheten. De kan se när det skedde och vilken entreprenör som utfört arbetet. Exempelvis garantifrågor på vitvaror är idag mycket enkla att hantera. 

Sydbo scannar också in alla ritningar så att de enkelt kan finna dessa ute på plats när man behöver titta på dessa. De har även delat ut ritningarna till rörmokaren, som vid eventuella större stopp själv kan titta på respektive fastighets avloppsnät för att kunna finna ut hur stammarna går i eller under fastigheterna. Det här är ett stort hjälpmedel om något sker utanför kontorstid. Ritningar vid köksbyten delas ut till alla berörda parter så som snickare, rörmokare och elektriker som idag inte behöver lägga tid på att ta reda på var ritningarna finns.

"Allt detta kan vi hitta via våra telefoner, Ipad eller en bärbar dator. Ett fantastiskt hjälpmedel! Förr var vi tvungna att vänta tills ekonomi var inne och kunde plocka fram fakturor, men nu kan ekonomi dela ut leverantörsfakturorna till de i företaget som skall ha rättighet att ta del av dem och finna dessa även om ekonomi inte är på plats. Allt genom att antingen fritextsöka eller via lägenhetsnummer" säger VD:n när han sammanfattar leveransen av Cloudscan.